Studiu: Coronavirusul nostru este foarte similar cu cel al pangolinelor vândute în China

Coronavirusul care afectează întreaga lume pare a fi o rudă apropiată a celorlalt găsit în  pangolinele vândute în contrabandă în China. Studiul a fost realizat de o echipă internațională de cercetători din mai multe universități asiatice și australiene.

Originea virusului SARS-CoV-2 nu este pe deplin cunoscută. Deși comunitatea științifică atribuie în mod rezonabil liliecilor rolul gazdelor  pentru agentul patogen, identitatea celor care l-au „transportat” în celulele noastre nu este cunoscută cu certitudine – Alte studii autoritare (unul pentru toți publicat recent în Nature ), însă,  au confirmat originea naturală , negând ipoteza că a fost creată în laborator.

Se crede, chiar dacă nu suntm siguri, că epidemia a izbucnit pe piața de pește Wuhan , epicentrul dezastrului mondial, unde multe animale, inclusiv cele sălbatice, au fost sacrificate la acea vreme și vândute. Ipoteza zoonozei sau a infecției de la animale rămâne cea mai acreditată, chiar dacă  nu au fost încă dovedită. Dar deja în februarie teoria consumului de pangoline (printre alte specii pe cale de dispariție) a fost avansată ca fiind cauza primelor infecții umane, care apoi s-au răspândit .

Citește și În ciuda crizei coronavirusului, în țările asiatice mai există încă piețe umede în care se vând animale sălbatice

Acum, un studiu pare să-l confirme, deoarece unii cercetători au găsit viruși foarte asemănători cu SARS-CoV-2 în unele exemplare de Manis javanica (pangoline malaeziene), confiscate de autoritățile chineze pentru că au fost vândute pentru contrabandă. „Rudenia” a fost găsită într-un caz de legare a receptorului, acea parte a virusului care se leagă de celulă și apoi o infectează.

“Descoperirea mai multor tipuri de coronavirusuri în pangolin și asemănarea lor cu SARS-CoV-2 sugerează că aceste animale ar trebui considerate gazde posibile în apariția de noi coronavirusuri – scriu cercetătorii în Nature – și ar trebui, prin urmare, eliminate din piețele umed pentru a preveni transmiterea zoonotică “.

Oamenii de știință au dat alarma de ceva : invazia oameilor în spațiile pe care natura nu ne-a rezervat, este foarte periculoasă: am distrus deja jumătate din păduri , care, pe lângă atenuarea schimbărilor climatice, sunt habitatul a 80% din biodiversitatea terestră. Milioane de specii, în mare parte necunoscute de știință trăiesc acolo, inclusiv viruși, bacterii, ciuperci și multe alte organisme, inclusiv paraziți, care trăiesc în echilibru cu mediul și cu alte speciile cu care au evoluat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.