Studiu coronavirus: un nou val de infecții ar putea lovi China în luna august

Un nou val al infecțiilor cu coronavirus este de așteptat în luna august. Studiul vine din Marea Britanie care arată că prin slăbirea măsurilor restrictive din China, va exista un al doilea val de noi infecții de covid-19

Slăbirea restricțiilor,  redeschiderea școlilor și repornirea lentă a Wuhan-ului ar putea fi fatală pentru răspândirea  coronavirusului. Un studiu realizat de London School of Hygiene and Tropical Medicine susține că ridicarea tuturor restricțiilor până la sfârșitul lunii martie ar putea fi foarte periculos și poate declanșa o creștere a infecțiilor  în august . Pe de altă parte, menținerea acelorași restricții până în aprilie ar întârzia un al doilea vârf până în octombrie , astfel încât să permită, de asemenea, serviciilor de sănătate să se recupereze pentru a face față unei noi infecții.

Citește și  Coronavirus, alarmă la Londra: „Un tsunami de pacienți grav bolnavi au umplut spitalele”

Autorul principal al studiului London School of Hygiene, Kiesha Prem , subliniază că măsurile puse în aplicare la Wuhan au fost eficiente , dar este la fel de crucial să aplanăm și pericolul de recidivă. „Măsurile fără precedent puse în aplicare de orașul Wuhan pentru reducerea contactelor sociale  au contribuit la controlul epidemiei – explică Kiesha Prem -. Cu toate acestea, orașul trebuie să fie foarte atent pentru a evita eliminarea prematură a restricțiilor deoarece acest lucru ar putea duce la un al doilea val de epidemie.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.