Studiu / Copii prost hrăniți pot avea probleme de auz la maturitate

Un nou studiu sugerează faptul că nutriția precară în perioada copilăriei ar putea avea efecte asupra auzului la maturitate.

Cercetătorii de la Johns Hopkins School of Public Health au testat auzul a peste 2200 de adulți tineri din Nepal, care au luat parte la un studiu privind nutriția atunci când erau copii.

Cei care au fost prost hrăniți în anii de copilărie preșcolară au avut de două ori mai multe șanse să dezvolte pierderi de auz 16 ani mai târziu comparativ cu cei care au beneficiat de o nutriție completă ca și copii, a relevat studiul.

Descoperirile sugerează că îmbunătățirea nutriției printre copii din Asia de Sud ar putea preveni pierderile de auz, care afectează 116 milioane de adulți tineri din regiunea respectivă. Pierderea auzului este a patra cea mai răspândită cauză a dizabilităților din toată lumea. Circa 80% din oameni cu deficiențe de auz trăiesc în țări cu venituri mici sau medii.

Descoperirile ar trebui să ajute în reducerea răspândirii acestei dizabilități.

Acesta este o povară încă neglijată la nivel public și este una care ar putea fi prevenită de intervenții asupra nutriției copiilor, spune într-o delacrație d epresă investigatorul-șef și profesor universitar de sănătate internațională, Keith West Jr.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.