Studiu: conviețuirea cu un câine face bine inimii și îți prelungește viața

conviețuirea cu un câine face bine inimii și îți prelungește viața.  Acest lucru rezultă dintr-un studiu european publicat  în jurnalul medical Mayo Clinic Proceedings, care dezvăluie cât de importantă este legătura dintre aceste animale și sănătatea cardiovasculară. Cei care trăiesc alături de un prieten cu patru picioare sunt mai puțin expuși la atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și alte tulburări cardiovasculare.

Oamenii au evoluat împreună cu câinii, începând cu domesticirea lupului în urmă cu aproximativ 40.000 de ani. De atunci, această relație simbiotică între un om și un câine a influențat favorabil dezvoltarea bilaterală și a împletit cele două specii. Prin urmare, nu este o coincidență dacă îl considerăm cel mai bun prieten al omului.

Câinele este un însoțitor credincios și neobosit, ceea ce ne ajută să rămânem activi și cu prezența lui pare chiar capabil să țină departe unele probleme de sănătate, cum ar fi astmul și alergiile respiratorii. Dar potrivit cercetătorilror  un prieten cu patru lăbuțe ar putea cu adevărat să-ți prelungească viața.

Citește și VIDEO / Coronavirus Challenge: o vloggeriță linge wc-ul dintr-un avion

Acest lucru rezultă dintr-un studiu european publicat astăzi în jurnalul medical Mayo Clinic Proceedings, care dezvăluie cât de importantă este legătura dintre aceste animale și sănătatea cardiovasculară: un prieten cu patru picioare scade  riscul de a suferi atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale, prin urmare reduce  șansa de a suferi de o moarte prematură cu 33%.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.