Studiu chinez: coronavirusul a evoluat, acum în circulație se află două tulpini al virusului

Coronavirusul COVID-19 în istoria sa evolutivă s-a împărțit în două tipuri diferite de tulpini dintre care unul mai agresiv. Acest lucru a fost dezvăluit de un studiu chinezesc publicat în Oxford National Science Review și acceptat după revizuirea de pe 29 februarie.

Oamenii de știință au studiat 103 genomi ai SARS-CoV-2 (un alt nume științific pentru coronavirusul responsabil pentru epidemia în curs de desfășurare), iar această analiză a indicat că virusurile au evoluat în două catene mari, denumite tip L și tip S.

„În timp ce tipul L a predominat în stadiile incipiente ale epidemiei Wuhan, frecvența sa a scăzut de la începutul lunii ianuarie 2020”, explică studiul.

Citește și Coronavirus, în Wuhan un alt medic a murit

“Intervenția umană pare să fi exercitat o presiune mai severă asupra tipului L, care ar putea să fi fost mai agresivă și s-a răspândit mai repede. Pe de altă parte, tipul S, este evolutiv mai vechi și mai puțin agresiv”, scriu oamenii de știință.

Studiul explică faptul că aceste evaluări vor necesita totuși studii suplimentare concludente. Cercetarea poate fi văzută pe site-ul National Science Review.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.