Studiu: cercetătorii au descoperit alte șase noi coronavirusuri în liliecii din Myanmar

Un grup de cercetători și oameni de știință din SUA au descoperit șase noi coronavirusuri în liliecii din Myanmar, Asia de Sud-Est. Aceasta este o descoperire de o importanță fundamentală pentru lumea științifică și medicală, dat fiind faptul că identificarea virusului încă în lilieci va permite să studieze mai bine caracteristicile unui posibil salt de la o specie la alta și astfel să se poată înțelege riscurile reale pe care le are s-ar putea să aibă pentru specia umană.

Potrivit studiului, coronavirusurile nu aparțin aceleiași familii ca Sars-CoV-2 și nici măcar Mers, dar pot fi la fel de utile, deoarece: „Vor ajuta să înțelegem diversitatea coronavirusurilor care pot amenința sănătatea publică, în special în acest moment al pandemiei Covid-19 în curs de desfășurare . ”

Coronavirus: în 2015 China a reușit să îmbunătățească Sars cu un virus prezent în lilieci

Potrivit lui Marc Valroccio , autorul principal al studiului și director al Programului global de sănătate al Institutului Smtihsonian, descoperirea va permite să rezolvăm mai bine și în timp util o eventuală viitoare pandemie : „Pandemiile virale ne amintesc cum sănătatea oamenilor este strâns legată de sănătatea animalelor sălbatice și mediu. În ultimii ani, oamenii au început să interacționeze  cu viața sălbatică cu o frecvență din ce în ce mai mare, deci cu cât înțelegem mai mult aceste viruși la animale cu atât mai bine putem reduce potențialul unei pandemii . ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.