Studiu: „Cazurile totale din China sunt înmulțite cu 4”

Cazurile de Covi-19 din China ar fi putut fi de 232 mii doar în prima fază a epidemiei până la 20 februarie , de patru ori numărul oficial , care a fost de 55.508 de cazuri, nu mai puțin decât triplul totalului cazurilor la azi de 83.876. Acest lucru a fost demonstrat de un studiu realizat de Școala de Sănătate Publică a Universității din Hong Kong, publicat în Lancet.

Noul calcul a fost făcut folosind ultimele cinci criterii introduse de Comisia Națională Chineză de Sănătate în perioada 15 ianuarie – 3 martie. Aceste criterii diferite au un „efect substanțial” asupra numărului de infecții luate în considerare. La început, de exemplu, au fost luate în considerare doar cazuri cu simptome severe din  Wuhan. Studiul analizează datele de la începutul epidemiei până la 20 februarie a biroului OMS din Wuhan.

Fiecare din primele cinci criterii introduse se înmulțește numărul de cazuri între 2,8 și 7,1 ori. “Dacă a fost aplicată a cincea versiune a criteriului pentru confirmarea unui caz de încă de la început, atunci ar fi fost 232.000 de cazuri efective confirmate în loc de 55.508 de cazuri cât au fost declarate”.

Coronavirus, o studentă în vârstă de 17 ani s-a sinucis: „Nu mai suporta să stea închisă în casă”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.