Studiu: carnea albă este la fel de dăunătoare ca și cea roșie din punct de vedere al colesterolului

Noi credem că, carnea albă este mai sănătaosă față de carnea roșie deoarece nu crește colesterolul, dar nu este așa: un studiu recent contrazice aceast lucru și demonstrează cum efectele asupra colesterolului sunt aceleași, indiferent de tipul de carne consumat. Acesta este rezultatul unui studiu publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition.

Studiul a comparat nivelurile lipidelor și lipoproteinelor din sânge, după o dietă bogată în grăsimi saturate, comparativ cu nivelurile găsite la cei care urmează o dietă bogată în grăsimi nesaturate și polinesaturate. Studiul a implicat 113 participanți, bărbați și femei, iar subiecții au fost împărțiți în mod aleatoriu în două grupuri. Cele două grupuri au primit două diete diferite. Un grup  cu un conținut ridicat de grăsimi saturate, iar cealalt grup cu un conținut scăzut de grăsimi saturate.

Citește și Consumul excesiv de antibiotice crește riscul de cancer de colon

 

Sursele de proteine ​​ale dietelor provin din carnea albă, carnea roșie,  lactate și  legume. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca ambele tipuri de carne au acelasi efect asupra colesterolului și a trigliceridelor dacă nivelurile de grasimi saturate ale dietei sunt egale. În ceea ce privește consumul de proteine ​​din surse vegetale, cum ar fi legumele, nu s-au găsit creșteri ale lipidelor din sânge.

Rezultatele sunt în concordanță cu recomandările care promovează dietele cu un procent ridicat de alimente pe bază de plante și neagă convingerea că, carnea albă este o alegere mai bună decât carnea roșie în controlul colesterolului și trigliceridelor și în reducerea riscurilor cardiovasculare.

Dietele  bogate în grăsimi saturate duc la o creștere a colesterolului LDL, numit în mod obișnuit colesterolul rău. Colesterolul LDL este modul în care colesterolul produs de corpul nostru sau luat împreună cu alimentele poate ajunge la diferitele țesuturi și organe ale corpului nostru. Colesterolul este o moleculă foarte importantă pentru corpul nostru:

Citește și  Australia: un câine bea apă cu un koala însetat, videoclipul prieteniei lor devine viral

Este implicată în producerea de vitamine D, hormoni steroizi și săruri biliare și este esențială pentru reglarea fluidității membranelor tuturor celulelor noastre. Cu toate acestea, atunci când colesterolul este în exces, LDL în circulație este prea mare și se poate acumula în vasele de sânge. Acumularea LDL la nivelul peretelui vasului poate duce la ateroscleroza, adică la procesul care duce la obstrucția treptată a arterelor. Ateroscleroza poate, la rândul său, să provoace atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și alte boli cardiovasculare.

Un stil de viață corect și o dietă scăzută în grăsimi saturate sunt capabile să mențină nivelurile corecte de colesterol din sânge, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.