Studiu: Alcoolul poate îmbunătăți abilitatea de a vorbi în alte limbi străine

Este rezultatul cercetărilor publicate în “Journal of Psychopharmacology” și bazate pe efectele alcoolului în cazul persoanelor care au studiat recent o limbă străină, cel puțin în ceea ce privește pronunțul.

Alcoolul poate îmbunătăți abilitatea de a vorbi în alte limbi străine.

Cercetătorii au efectuat studiul pe 50 de persoane din Germania care au studiat recent limba olandeză. Pentru a evalua posibilele efecte ale alcoolului, unora dintre participanți i s-au dat o băutură ușor alcoolică. În timpul discuțiilor ulterioare în limba olandeză s-a dovedit  că cei care au băut băutura ușor alcoolică au avut o pronunție mai bună decât cei care nu au consumat alcool deloc.

Citește și  9 lucruri care nu ar trebui să le faci pe stomacul gol

Cercetătorii de la  Universitatea din Liverpool, la Kings College din Londra și  Universitatea din Maastricht, au declarat totuși că sunt necesare mai multe cercetări pe această temă, astfel încât să se evalueze exact efectele alcoolului asupra celor care vorbesc o limbă străină.

“Trebuie totuși  să fim atenți cu privire la implicațiile acestor rezultate până când nu vom ști mai multe”. au scris experții.

De Ana Moldovan 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.