Studiu: Ai peste 40 de ani ? Atunci ar trebui să muncești doar 3 zile pe săptămână

Un studiu recente a arătat că programul de lucru, mai ales dacă e prelungit, are consecințe nefaste asupra performanelor cognitive, în mod special la persoanele trecute de 40 de ani.

Experții de la Institutul de Politici Economice Aplicate din Melbourne, Australia, au publicat recent un studiu care arată că oamenii peste 40 de ani ar trebui să muncească mai puține ore, și asta din motive întemeiate.

Nu gândesc bine dacă muncesc prea mult

Analizând numărul de ore muncite și modul în care răspund subiecții la testele pshologice de măsurare a memoriei de scurtă durată, cercetătorii au descoperit că un program de lucru de 25 de ore pe săptămână mărește impresionant performanța psihologică, în timp faptul că lucrează mai mult de atât, săptămânal, are un impact negativ asupra calității muncii.

 

Studiul australian arată că cei care lucrează peste 60 de ore pe săptămână au obținut un scor mai mic la performanța cognitivă decât cei care nu lucrează deloc!

Concluzia?

Persoanele de peste 40 de ani ar trebui să muncească 3 zile pe săptămână!

Te-ar putea interesa și Există un oraș norvegian unde sunt mai multe cărți decât locuitori

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.