Studiu: 6 din 10 pacienți infectați cu Covid-19 ar putea suferi de accidente vasculare cerebrale și leziuni ale creierului

Coronavirusul poate provoca leziuni ale creierului la 6 din 10 pacienți  grav bolnavi, relatează într-un studiu cercetătorii britanici. În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat și ținut sub observație 125 de persoane spitalizate în aprilie,  în culmea focarului din Marea Britanie recunoscând că pacienții selectați de medici au fost probabil unii dintre cei mai grav bolnavi.

69%  dintre pacienți au suferit  un atac cerebral în timp ce aproape o treime au dezvoltat simptome asemănătoare psihozei sau demenței. Oamenii de știință de la universitățile din Liverpool, Southampton, Newcastle și University College London recunosc că studiul lor este prea mic pentru a trage concluzii definitive dar  spun că au descoperit afecțiuni neurologice mai puțin cunoscute pe care infecția respiratorie o poate declanșa.

Până la o treime din persoanele care se îmbolnăvesc grav de coronavirus dezvoltă cheaguri de sânge periculoase care pot declanșa accidente vasculare cerebrale mortale dacă migrează către creier și îi întrerupe alimentarea cu sânge. Oamenii de știință încearcă să descopere exact de ce se formează cheagurile, dar se crede că sunt cauzate de inflamații severe cauzate de infecția cu Covid-19.

Această inflamație în arterele majore care duc la creier este considerată a fi în spatele tuturor problemelor psihiatrice observate la unii pacienți.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.