Studiază pe stradă pe o temperatură de 4 grade și este premiant! Povestea emoționantă a lui Angelo

Fotografia lui Angelo, un  băiat de 12 ani  care studiază în mijlocul orașului Cordoba (Argentina), în mijlocul iernii ( 4 grade) a făcut înconjurul lumii . Aceasta este povestea lui Angelo Barreda , un băiat argentinian ai cărui părinți lucrează ca vânzători ambulanți și nu are altă opțiune decât să studieze în condiții dificile.

Odată ce termină lecțiile la scola tehnică IPEC 57 din Cordoba băiatul merge în centrul orașului pentru a fi alături de părinții săi, se  așează pe un ghiveci de flori,  improvizând un birou și începe să-și facă lecțiile Se acoperă bine și nici   frigul nu îl oprește! Nu-i pasă nici de zgomotul omniprezent al vânzătorilor ambulanți de pe stradă, nici de mulțimea care uneori îl derranjează sau îi atinge scaunul.

Pe scurt, un excelent exemplu de determinare și capacitate de concentrare. Mama mărturisește că în cele mai friguroase zile și-ar dorit ca fiul ei să meargă să studieze într-un bar din apropiere:

O femeie a murit strangulată de un piton: ”În jurul cadavrului ei se aflau 140 de șerpi”

 

  “Pentru că frigul este aspru am dori să poată studia într-un loc la cald, dar el vrea să stea apropae de noi să ne vadă și să vorbească cu noi, așa că nu îl putem convinge. Studiază adesea pe stradă și spune că este mai bine decât noaptea, când este deja foarte obosit ” O adevărată sursă de mândrie pentru acești părinți modești , după cum a declarat tatăl lui Angelo:

“Fiul meu este inteligent, face totul și insist să studiază, astfel încât să aibă cunoștințele maxime, pentru că sunt un analfabet și nu știu nici să scriu și nici să citesc  și trebuie să vând șosete pe stradă pentru a aduce o farfurie de mâncare acasă”

 

Lui Angelo îi plac  foarte mult mașinile și vrea să devină mecanic specialist. Speră să obțină o bursă care îi va permite să învețe și să-și urmeze pasiunea în fabricile de mașini  Fiat sau Renault din Cordoba.   Sperăm că cineva îl va observa  așezat acolo pe acea vază aplecat  peste cărți și  îi permite să-și continue visele!

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.