Studente obligate să se dezbrace pentru a demonstra că nu au ciclu. S-a întâmplat într-un colegiu indian

Într-un un colegiu de femei din India, un grup de fete au fost forțate de propriii profesori să demontreze că nu au ciclu. Aceasta este de fapt una dintre regulile pentru a putea accesa toate serviciile universității!

Suntem în 2020 și mai sunt încă țări ale lumii care nu a acceptat ciclul menstrual ca o normalitate. Din păcate, menstruația este încă un tabu și ceva de care să-ți fie rușine. Este ceea ce mărturisește această poveste care provine din India, o țară în care femeile cu ciclul sunt încă considerate impure.

În Shree Sahajanand Girls Institute, condus de secta Swaminarayan, un grup religios hindus bogat și conservator din orașul Bhujo (statul Gujarat), fetele din timpul ciclului nu pot intra în templu sau bucătărie și trebuie să stea departe de celelalte tinere.

Citește și Oroare în India, violată în grup de nepoții ei și obligată să bea acid de fostul soț

Pentru a fi mai ușor identificate, aceștia au obligația de a semna un registru unde să declare dacă sunt în perioada menstruală sau nu. În acest caz, ele sunt nevoite să mănânce separat , să-și spele vasele și să stea în rândul din spate din clasă.

În ultimele două luni, 68 dintre ei au refuzat să facă acest lucru , așa că au încercat să se revolte împotriva acestei reguli absurde, dar ca răspuns au fost nevoite să sufere o adevărată rușine. Profesorii le-au dus în băi unde le-au ordonat să se dezbrace pentru a arăta că nu sunt pe ciclu. Studentele nu au tăcut și au denunțat experiența „foarte dureroasă”, echivalentă cu o „tortură mentală”, care le-a lăsat „traumatizate”.

Acestea au fost un act de mare curaj care a dus la un protest public, iar Comisia Femeilor din Gujarat a ordonat o anchetă asupra acestei „practici rușinoase”, cerând fetelor „să vorbească fără teamă”.

De asemenea, a fost depusă o plângere și la poliție, dar institutul continuă să le acuze pe tinere susținând că au încălcat regulile pe care le știau extrem bine.

Sursa: BBC

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.