Studentă violată și ucisă în biserica unde dorea să devină slujitoare și „să predice cuvântul lui Dumnezeu”

Uwaila Vera Omozuwa era studentă la universitatea din Benin City Nigeria, dar pasiunea ei a fost teologia. Chiar după ce anul trecut a obținut admiterea la Universitatea din Benin, tânăra de 22 de ani nu a încetat să meargă la cursurile teologice la o parohie locală a Bisericii Creștine Creștine a lui Dumnezeu din statul Edo, a spus sora ei mai mare, Judith Omozuwa, potrivit CNN

Dar viața lui Omozuwa a fost scurtată într-un mod brutal . Miercuri trecută studenta a fost găsită moartă, întinsă pe jos pe jumătate dezbrăcată într-o baltă de sânge în biserica unde a fost membru al corului de mulți ani, potrivit unui oficial al bisericii. În ciuda eforturilor ale medicilor de a-i salva viața, Omozuwa a murit la câteva zile după atac.

Un nou caz de abuz asupra copiilor zguduie Germania: identificați copii de 5,10 și 12 ani

Un bărbat a fost arestat în legătură cu moartea lui Omozuwa, iar polițiștii spun că autopsia a dezvăluit că tânăra a fost lovită în cap cu un stingător. Potrivit aceeași surse, medicii au confirmat faptul că victima a fost violată dar, acestă infracțiune pentru agenți nu se numește viol ci „agresiune sexuală inumană”.

Violența împotriva femeilor este o realitate zilnică în Nigeria, unde 25% dintre fete au fost violate înainte de vârsta de 18 ani, comparativ cu 10% dintre băieți, potrivit unui studiu UNICEF din 2014 .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.