Studenta se inroleaza cu Isis: acum regreta si dupa 4 ani, vrea acasa. “A fost o politista nemiloasa”

Studenta se inroleaza cu Isis: acum regreta si dupa 4 ani, vrea acasa. “A fost o politista nemiloasa”

Shamima Begum, studentă la Bethnal Green, a servit în armata statului islamic. Tânăra a încercat  să recruteze alte 3 fete. Shamima, care avea 15 ani la acea vreme, ar fi fost considerată un soldat bun, foarte activă, dar astăzi fata pare să nege totul.

 

 

La 19 ani, Begum spune că nu a fost niciodată implicată în lupte, ci a stat în casă. Potrivit unor surse ale Telegrafu, lucrurile s-ar fi întâmplat însă în mod diferit. Versiunea dată de fată și soțul ei este aceea conform căreia ar fi sat în casă ca o gospodină crescându-și  copiii. Copiii,  care potrivit celor doi soți a murit din cauza malnutriției. Se pare că faptele sunt total diferite și din acest motiv i-ar putea fi negată întoarcerea în  Regatul Unit.

 

 

Tânăra a scăpat din Marea Britanie pentru a se alătura lui Isis, dar după 4 ani pare că îi pare rău de alegerea făcută și ar vrea să se întparcă  acasă. Domnișoara Begum este acuzată că ar fi lucrat câteva luni în al-Hisba, unitatea religioasă din Isis. Majoritatea femeilor din Heba și-au luat rolurile pe bază în  voluntariat și poziția le-a dat un statut ridicat în cadrul “califatului”.

 

 

Te-ar putea interesa și O nemtoaica inrolata cu Isis, la proces: a lasat o fetita de 5 ani sa moara de sete

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.