Strigătul disperat de durere al unui elefant : bătut și abuzat pentru festivalul budist

Un videoclip șocant lansat în urmă cu câteva zile arată un elefant care plânge de durere , în timp ce un bărbat îl lovește în mod repetat peste cap mai întâi cu mâinile și apoi cu un băț. Imaginile, cu o violență îngrozitoare, prezintă Vishwa, un elefant tânăr și imaginile au fost înregistrate  într-un templu budist din Mirigama, Sri Lanka.

Aici elefanții sunt exploatați în celebrul festival al paraherelor , o paradă în care cel puțin 60 de animale în fiecare an sunt forțați să meargă zeci de kilometri cu lanțuri la picioare  în timp ce poartă țesături colorate și draperii. Poate vă amintiți povestea lui Tikiri, elefantul care a murit de oboseală după ce a participat la ceremonia budistă de anul trecut..

Citește și Elefantul Tikiri, bolnav și subnutrit obligat să defileze în Sri Lanka, a murit: ” Liber după 70 de ani de sclavie”

 

Din nefericire, Tikiri nu este singurul caz de maltratare, așa cum nu este elefantul protagonist al oribilului videoclip publicat în aceste zile. În Sri Lanka, elefanții folosiți în paradele sunt supuși în mod continuu torturii . Pentru cei care vor să înțeleagă despre ce vorbim, imaginile pot fi vizualizată la acest link .

Elefanții sunt adesea bătuți, biciuiți sau forțați în ritualuri budiste care implică practici absurde, cum ar fi legarea animalelor de un copac timp de două săptămâni. La începutul acestei luni, mai multe asociații pentru drepturile animalelor au lansat imagini cu un alt elefant în timp ce este biciuit de către stăpânul său în templul Bellanwila.

We have received one more shocking disgraceful video of Myan Prince being given a bath in that dirty pool at Bellanwila Rajamaha Viharaya . They have now hidden Myan Prince from public eye. Why? Why have they hidden him? Pls join our campaign Break The Chains to ask for his freedom.https://facebook.com/events/s/rescue-myan-prince-break-the-c/2505403173061854/?ti=cl

Pubblicato da Rally For Animal Rights & Environment- RARE su Domenica 26 gennaio 2020

Deși elefanții sunt considerați sacri în Sri Lanka , acest tip de tortură este la ordinea zileri și singura modalitate de a o opri, potrivit asociațiilor, este interzicerea participării animalelor în  ceremonii religioase.

De asemenea, capturarea elefanților sălbatici este ilegală în Sri Lanka, dar se presupune că mulți elefanți din templele budiste provin din braconaj în care mamele sunt ucise pentru a le fura puii  care sunt apoi exploatați în paradele controversate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.