Știți ce se întâmplă dacă aplicați pătrunjel pe ten dimineața și seara?

Pătrunjelul este folosit, în principal, în bucătărie, dar se știe că are și propietăți medicinale excepționale, fiind un stimulent digestiv, diuretic și circulator. Pe lânga aceste două utilizări principale, patrunjelul face minuni și în cosmetică.

Patrunjelul, dușmanul tenului obosit

Pentru a reda strălucirea și luminozitate tenului, fierbeți un pumn de frunze proaspete de pătrunjel în ceva mai puțin de o jumatate de litru de apă minerala, timp de 10 minute. Filtrați și după ce se răcește ștergeți cu acest decoct fața curățată în prealabil. După aceasta NU clătiți fața. Repetați procedura dimineața și seara timp de mai multe zile. Acest decoct este ideal și pentru atenuarea pistruilor și a ridurilor.

Minți bolnave. S-a filmat în timp ce abuza de un copil de un an. Educatoare arestată

Ideal pentru îngrijirea părului

Pătrunjelul tonifiaza pielea capului, stimuleaza creșterea părului, făcându-l mai puternic și strălucitor. În acest scop, masați pielea capului cu același decoct care se folosește și în cazul tenului. Frecarea scalpului cu semințe de pătrunjel măcinate este recomandată pentru prevenirea căderii părului.

Adio ochi obosiți

Pentru a calma pleoapele umflate, fierbeți câteva crenguțe de pătrunjel într-un litru de apă minerală. Lăsați să se răcească și aplicați pe pleoape comprese îmbibate în acest preparat, timp de 10 minute. Puteți înlocui pătrunjelul proaspăt cu frunze de ceai verde.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.