Știți care este cel mai vechi cuplu homosexual din istorie?

Știți care este cel mai vechi cuplu homosexual din istorie? Există multe surse istorice despre viața erotică a egiptenilor care mărturisesc că sexul era altceva decât un tabu. Cu toate acestea, sunt puține care să spună cu certitudine modul în care homosexualitatea a fost considerată în Egiptul antic. Potrivit unor erudiți, cuplurile homosexuale au fost marginalizate și condamnate de societate, în opinia altora, au fost în schimb bine privite.

Cu toate acestea, prima mărturie despre primul cuplu homosexual a fost găsită în Egipt.

Ei sunt Khnumhotep și Niankhkhnum, doi servitori însărcinați cu manichiura faraonilor. Au trăit acum 4.400 de ani în timpul domniei lui Niuserra și Menkauhor, al șaselea și al șaptelea faraon din dinastia a V-a, au fost îngropați împreună în mastàba (mormântul) lor, în marea necropole din Saqqara, lângă Memphisul antic, pe malul vestic al Nilului. (astăzi la 30 km de orașul Cairo).

De vreme ce cei doi bărbați sunt înfățișați într-o pictură murală îmbrățișați cu tandrețe și pe cale să se sărute, unii egiptologi au presupus că erau iubiți; după alții, totuși, intimitatea lor ar dovedi că erau frați, poate chiar gemeni. Dar întrucât o pictură care înfățișează doi bărbați din Egiptul antic într-o atitudine atât de iubitoare este unică, pare mai probabil ca cei doi să fie iubiți.

Sursa foto: Wikipedia

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.