Știați că înjurăturile sunt bine-venite pentru sănătate? Studiu

Înjurăturile ne pot ajuta să facem mai bine față durerii și să ne controlăm emoțiile, se arată într-un studiu realizat la Universitatea Keele din Marea Britanie. Psihologii susțin că adresarea unei înjurături sau unui blestem, din când în când, este un obicei benefic pentru organism.

Din experimetul efectuat asupra volunatrilor, condus de doctorul Richard Stephens, aceștia au fost rugați să țină în mână o cucată de gheață: repetarea unei înjurături s-a dovedit a fi mult mai util decât oricare alt cuvânt, pentru a suporta senzația de frig.

Don Arthur a violat zeci de minori după care a fugit în Maroc: trei dintre victime s-au sinucis

„Atunci când înjurăm, bătăile inimii cresc, iar cuvintele urâte folosite pot fi considerate analgezice pentru noi înșine, pentru problemele pe care le întâmpinăm și chiar pentru stres”, a mai completat Richard Stephens. Potrivit aceluiași studiu, copiii încep să înjure de la vârsta de șase ani, iar adulții înjură de cel puțin două ori pe zi.

” Unele cuvinte sunt considerate mai urâte decât altele, dar cu cât este mai puternic cuvântul respectiv, cu atât mai mare este efectul”, explică profesorul.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.