Știați că analgezicele cresc riscul unui atac de cord?

Analgezicele care se comercializează fără rețetă sunt adesea privite ca fiind inofensive. Dar nu este mereu așa, pentru că cercetătorii văd o legătură între acestea și pacienții cu probleme cardiace.

Consumul unor anumite analgezice majorează semnificativ riscul de stop cardiac, avertizează cercetătorii danezi.

Ei arată într-un studiu că substanțele analgezice utilizate pe scară largă, cum ar fi ibuprofenul sau diclofenacul pot cauza în cazuri izolate efecte secundare care duc la deficiențe în funcționarea inimii.

Faptul că aceste substanțe pot fi cumpărate din farmacii de oricine, fără fi nevoie o prescripție medicală sunt considerate a fiind inofensive, spune Gunnar Gislason, cardiolog la Spitalul Universitar din Gentofte.

Femeile inteligente sunt cele care beau cel mai mult. O spune știința

Riscurile prezentate de medicamentele antiinflamatorii cercetate sunt în principiu cunoscute de multă vreme, subliniază un purtător de cuvânt al Institutului Federal pentru Medicamente și Produse Medicale (BfArM). Informațiile de specialitate obținute de la medici conțin și avertizările privin posibile efecte secundare cardiovasculare.

Cercetătorii din echipa lui Gislason au studiat efectele așa numitelor substanțe anti-inflamatoare nonsteroidale (NSAID), familie din care fac parte Ibuprofenul și Diclofenac, sau chiar Naxprofen, Rofecoxib sau Celecoxib. Mai mulți analiști au arătat deja și în trecut că medicamentele calmante sunt asociate cu riscuri semnificative pentru sistemul cardiovascular.

De Ana Moldovan 

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.