Statuia Mica Sirenă din Copenhaga a fost vandalizată : „Pește rasist”

Statuia Mica Sirenă, simbol al orașului Copenhaga, Danemarca, a fost vandalizată cu  fraza „pește rasist”, apărută pe piatra care stă la baza lucrării și care se află la intrarea în port. Conform rapoartelor Associated Press, nimeni nu a pretins vandalismul în acest moment. Cu toate acestea, într-un interviu  la televiziunea daneză, expertul în operă, Ane Grum-Schwensen, a explicat că povestea Mica Sirenă nu conține aluzii rasiste. Protagonist al unuia dintre cele mai cunoscute basme ale scriitorului Hans Christian Andersen, Mica Sirenă a fost și un desen animat  Disney, care, după unii, conține o scenă rasistă când pe celebra scenă a melodiei „Pe fundul mării” apare un pește negru care are aspectul imaginii stereotipice a afro-americanilor.

Virologul Peter Piot avertizează: „Pandemia de Coronavirus abia a început”

Statuia, care are peste 100 de ani și a devenit unul dintre simbolurile orașului și ale Danemarcei în ansamblu, a fost vizată de mult timp de vandali, care au spart-o și  deteriorat-o, luând un braț și furându-i capul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.