Statele Unite: tornadele au devastat comunitati intregi, peste 130 de raniti si sute de cladiri distruse

Statele Unite: tornadele au devastat comunitati intregi, peste 130 de raniti si sute de cladiri distruse

Continuă valul groaznic de vreme nefavorabilă în Statele Unite unde în ultimele zile, 50 de tornade au lovit comunități întregi. În timpul nopții, o rundă de furtuni puternice a lovit mai multe zone: în Lawrence,  Lindwood și Kansas, s-au înregistrat cele mai mari daune

 

O tornadă a atins și Kansas City, unde pasagerii din interiorul aeroportului au fost transportați într-un adăpost, s-au înregistrat  mai mulți răniți, inclusiv unul grav.  Un alt accident grav s-a înregistrat și în Claymont, Delaware.

 

Kansas este cu siguranță statul cel mai afectat de tornade. Președintele Donald Trump a aprobat ” STARE DE DEZASTRU” care se declanșează în caz de urgențe majore. O tornadă de 1,6 km lățime, potrivit unui pilot de elicopter, a distrus întreaga parte a orașelor Lawrence și Lindwood, doborând în calea lui  case și clădiri.  În primul oraș, liniile electrice au fost rupte, iar copacii au fost dezrădăcinați, în timp ce în al doilea caz, cele mai mari daune au fost raportate în locuințe.

În aceste ore, cele mai expuse zone sunt cele din nordul Texasului, estul Oklahomei și din Missouri. Chiar și pe coasta de est sunt motive de îngrijorare. Furtunile  ar putea crea mai multe tornade  între estul Pennsilvenya și New Jersey.

Te-ar putea interesa și Everest: Au fost gasite patru cadavre si 11 tone de deseuri in cea mai mare campanie de curatenie

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.