Starea de urgență se prelungește cu 30 de zile: Școlile rămân închise

Președintele Klaus Iohannis a emis, astăzi un nou decret, care prevede prelungirea stării de urgență cu 30 de zile.

„Școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice care presupun prezență fiziă. Am decis prin decretul pe care l-am emis că Guvernul va lua toate măsurilor pentru asigurarea siguranței alimentare a cetățenilor prin asigurarea circulării distribuitorilor. Pe durata stării de urgență se pot plafona prețurile la medicamente, servicii de strictă necesitate și alimentare și carburanți”, a declarat Iohannis.

Țările în care pandemia este ținută sub control au ceva în comun: un lider femeie

Ritmul evoluției pandemiei nu încetinește

„În pofida restricțiilor fără precedent adoptate de statele lumii, nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a ritmului evoluției pandemiei la nivel global. Dimpotrivă, numărul persoanelor infectate cu coronavirus, cât și numărul deceselor provocate de acesta cresc zilnic într-un ritm alert. Este absolut evident că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat, chiar și în contextul adoptării încă de acum o lună a unor măsuri de distanțare socială fără precedent, prin instituirea stării de urgență. Cu siguranță că fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.