Sri Lanka, va oferi absorbante și tampoane gratuit studentelor

Sri Lanka a pus în aplicare o inițiativă majoră de a aborda „period poverty “, adică incapacitatea economică de a cumpăra absorbante . Țara asiatică va începe distribuirea gratuită aceste produse de igienă menstruală. Știrea a fost publicată de ziarul britanic The Guardian .

Sri Lanka va furniza studentelor absorbante gratuite, produse la nivel local . Aproximativ 800.000 de tinere vor beneficia de această inițiativă . O atenție deosebită va fi acordată zonelor rurale care se află în condiții de sărăcie mai mare. În plus, există un proiect pentru echiparea a 2500 de școli cu servicii specifice de salubrizare.

„Este un pas important, care depinde de modul în care îl implementăm ”, a comentat Nayanathara Jayathilaka , un asistent social din Galkiriyagama, un orășel situat la 100 de mile de Colombo, capitala. „ Am vorbit recent cu 10 fete de la țară, cinci dintre ele nu au folosit niciodată tampoane sanitare. Folosesc cârpe vechi ” , a adăugat el în continuare.

Citește și Italia, o româncă și-a înjunghiat mortal vecina: făcea prea mult zgomot

Nivelul absenteismului școlar cauzat de ciclul menstrual este ridicat. De exemplu, un studiu UNICEF din 2015 a arătat că 50% dintre tinere nu merg la școală în perioada menstruației. În plus, 37% dintre cele chestionate au spus că lipsesc de la școală una sau două zile în fiecare lună din cauza fricii de a se nu se păta, durerii sau jenei.

În Sri Lanka o mare problemă este costul tampoanelor în sine.

De fapt, acestea sunt supuse unor impozite foarte mari. Aceasta înseamnă că doar 30% dintre femei și le pot permite . De aceea, foarte des se folosesc cârpe vechi. De ani de zile, în țară s-au desfășurat diverse campanii în care cer ca tampoanele sanitare să fie considerate un „produs esențial”.

Se mai întâmplă ca și celor care își permit aceste produse sanitare să le fie rușine să meargă și să le cumpere. Deci, că nu există nicio educație adecvată cu privire la igiena menstruală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.