Sri Lanka: kamikaze milionari si cu scoli inalte

Sri Lanka: kamikaze milionari si cu scoli inalte

Sunt nouă atentatori sinucigași care s-au aruncat în aer în atacurile de Paști din Sri Lanka, printre care un cuplu căsătorit și doi frați. Purtătorul de cuvânt al poliției, Ruwan Gunasekera, a anunțat acest lucru, explicând faptul că au fost identificați opt sinucigași. Singura femeie din grup, soția unui kamikaze, s-a aruncat în aer împreună cu cei doi copii ai săi atunci când poliția a ajuns acasă la ei .

 

Dintre cei 60 de persoane arestate, se află și Mohamed Ibrahim, om de afaceri bogat, care este tatăl a cel puțin doi dintre teroriști. Omul este proprietarul unei case din cartierul Dematagoda din Colombo, unde poliția a efectuat un raid câteva ore după atacuri. Toți teroriștii provin din familii de clasă medie sau superioară, toți au o educație și toți sunt școliți. Unul dintre ei a absolvit studiile în Marea Britanie și Australia.

 

Potrivit ministrului apărării din Sri Lanka, Ruwan Wijewardene, teroriștii fac parte dintr-un mic grup disident, care s-a desprins de la National Thowheed Jamaath, un grup extremist, islamic. Liderul disidentului grupului s-a sinucis la hotelul Shangri-La. În momentul de față Isis  și-a asumat responsabilitatea pentru atac, dar fără dovezi.

 

Te-ar putea intresa și Sri Lanka: sotia unui kamikaze si-a detonat o bomba tinand cei doi copii ai sai in brate

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.