Spațiu: o rază albastră misterioasă observată din Stația Spațială Internațională

Un fenomen rar și sugestiv care s-a văzut din Stația Spațială pe atmosfera noastră. Este un „jet albastru”, o serie de descărcări electrice comparabile cu fulgerul „clasic”, care durează câteva fracțiuni de secundă. Forma este conică, culoarea este de un albastru foarte luminos în timp ce direcția cu care se propagă, la o distanță de peste 50 de kilometri, este opusă celei a unui fulger clasic.

Originea acestui fenomen particular nu este clară, deși se crede că este creat odată cu coliziunea sarcinilor electrice pozitive în regiunile de deasupra norilor de furtună din stratosferă, cu sarcinile electrice negative prezente la marginea norului și la partea superioară. straturile atmosferei.

Între timp, un studiu făcut cunoscut în Nature , realizat de o echipă de oameni de știință condusă de expertul danez Torsten Neubert , a raportat observațiile, făcute de observatorul Asim, în cinci flash-uri diferite de lumină albastră identificate de la sol și sugestivul jet albastru observat de ISS.

Citește și Maskne, noua boală cauzată de mască: cum să te aperi

Cercetarea a raportat, de asemenea, detectarea unui alt fenomen sugestiv, cunoscut în limba engleză cu termenul Elves, acronimul Emission of Light and Very low-frequency perturbations due to Electromagnetic Pulse Sources.

Acestea sunt flare în formă de inel care sunt produse în ionosferă, produse de excitația moleculelor de azot de către jeturi . Rezultatele cercetării contribuie la creșterea cunoștințelor pe care le avem despre aceste fenomene rare, care probabil sunt capabile să influențeze concentrația de gaze cu efect de seră în atmosferă.

Pe scurt este un fenomen departe de noi, dar perfect observabil din Stația Spațială Internațională care călătorește la 400 de kilometri de la suprafață. Doar ISS a publicat recent o fotografie care descrie un jet albastru peste Oceanul Pacific.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.