Spațiu, o nouă mini-lună este pe cale să fie atrasă pe orbita Pământului

Din 15 octombrie, Luna va avea un alt corp ceresc care să-i țină companie pe orbita Pământului: se numește 2020 SO și este o mini-lună identificată de telescopul Pan-Starrs1 al Observatorului Halekala din Insulele Hawaii. Este a treia oară în istorie când un satelit minor a fost atras de forța gravitațională a planetei noastre. Potrivit NASA, însă, spre deosebire de cele două precedente, ar putea fi un obiect artificial, rămășițele unei rachete lansate pe orbită în 1966 .

Cu termenul de mini-lună, comunitatea științifică  indică un corp ceresc de dimensiuni reduse (cum ar fi un asteroid), care este capturat de forța gravitațională a unei planete și devine parte a acesteia pentru o perioadă de timp. a orbitei sale. Cu toate acestea, experții NASA par încrezători că SO 2020 are origini artificiale. Potrivit omului de știință Paul Chodas ar fi rămășițele Surveyor 2 Centaur , o rachetă spațială lansată pe 20 septembrie 1966.

Citește și Părinții împotriva profesorului, celui mai tatuat bărbat din Franța: „Sperie copiii

Pentru a confirma această ipoteză, agenția guvernamentală americană va trebui să aștepte ca obiectul să se apropie de planeta noastră. În acel moment, datorită examinării spectroscopice , vor putea determina dacă în jurul lui 2020 SO   există urme de dioxid de titan , vopseaua utilizată pentru a acoperi vehiculele spațiale.

Potrivit calculelor oamenilor de știință, se așteaptă ca corpul ceresc să fie capturat de pe orbita Pământului pe 15 octombrie . Mini-luna va ajunge la o distanță minimă de 50 de mii de kilometri de planeta noastră  și apoi va face o traiectorie neregulată care o va apropia până în februarie 2021 înainte de a fi lansată definitiv în spațiul profund.

Astronomii sunt convinși că pe parcursul istoriei sale, Pământul a capturat multe corpuri cerești pe orbita sa. Cu toate acestea, datorită luminozității reduse, sunt dificil de observat. Până acum, de fapt, acestea sunt doar două dintre mini-lunile înregistrate de agențiile spațiale: 2006 RH120 , tranzitat în 2006-2007 și în 2020 CD3 , interceptat în februarie  de proiectul telescopului Catalina Sky Survey.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.