Spațiu, cea mai mare gaură neagră : devorează echivalentul unui soare pe zi

Gaura neagră  identificată pentru prima dată în 2018 s-a dovedit a fi mai mare și mai rapidă decât se aștepta. Analizele în profunzime au arătat că este de 8 mii de ori mai mare decât gaura neagră din centrul Căii Lactee. De 34 de miliarde de ori mai mare decât steaua noastră este capabilă să devoreze echivalentul unui Soare pe zi. Identikit-ul său este descris într-un studiu realizat de Universitatea Națională Australiană.

Acest canibal cosmic care, datorită atracției sale gravitaționale incomensurabile, devorează tot ceea întâlnește în raza de acțiune, inclusiv lumina, se află în centrul galaxiei J2157, miliarde de ani lumină din Sistemul Solar, datând de când universul era încă tânăr.

Colonelul Kvachkov: „coronavirusul este o operațiune teroristă pentru a prelua controlul asupra umanității” Video

Studiul a fost publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society de astrofizicieni de la Universitatea Națională Australiană, coordonat de Christopher Onken. Autorii au calculat că raza orizontului acestei găuri negre, acea limită insurmontabilă dincolo de care totul se termină între fălcile sale, este în jur de 670 de ori distanța medie dintre Pământ și Soare, egală cu aproximativ 150 de miliarde de kilometri, adică de peste cinci ori mai mare decât sistemul solar.

„Este una dintre cele mai mari și mai rapide găuri negre din univers și încă nu știm cum s-a format”, a explicat Onken. Pentru a vă face o idee, adaugă astrofizicienii, este ca și cum gaura neagră din centrul galaxiei noastre devorează două treimi din stelele sale. „Suntem foarte încântați – a concluzionat Onken – pentru că această gaură neagră ne va ajuta să învățăm multe despre galaxia în care se dezvoltă”.

Sursa foto: AFP

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.