Spania: peste 60 de persoane au fost infectate cu coronavirus după ce au fost la o înmormântare

O înmormântare care a avut loc în urmă cu două săptămâni în Spania, orașul Vitoria, a fost identificată ca fiind unicul eveniment care a provocat până în prezent cu cele mai multe infecții cu coronavirus în Spania.

Potrivit oficialilor locali citați de País , peste 60 de persoane prezente la înmormântare au fost infectate și apoi au fost testate pozitiv de Centro Nacional de Microbiologie , o instituție specializată în boli infecțioase. Acum, autoritățile investighează pentru a vedea dacă acest eveniment a fost cel care a cauzat infecțiune ulterioară a cinci lucrători de sănătate în două spitale din Vitoria, ceea ce la rândul său a dus la punerea în carantină a o sută de persoane, inclusiv medici, asistenți medicali și alți angajați a structurilor implicate.

Citește și Coronavirus, epidemia la nivel mondial: 91 de țări afectate

Conform celor mai recente date publicate de Ministerul Sănătății, în Spania sunt până acum 374 de cazuri pozitive de coronavirus confirmate și cinci decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.