Spania, în 5 au abuzat de o tânără de 14 ani. Pentru judecători, nu este viol: „A consumat alcool și droguri”

O instanță din Barcelona a achitat infracțiunea de viol, a cinci bărbați acuzați de violarea unei minore de 14 ani , condamnându-i la o pedeapsă minoră pentru infracțiunea de abuz sexual . Pentru judecători nu este vorba de „viol de grup”, deoarece fata la momentul violenței se afla într-o „stare de inconștiență indusă de alcool și droguri”. Potrivit BBC care explică că cazul din Spania, violul există doar în prezența forței sau a amenințării, în timp ce, în acest caz, presupusa victimă nu s-a opus deoarece a fost ameàitè de consumul de droguri și alcool.

Faptele contestate datează din 2016.

Minora se afla la o petrecere într-o fabrică abandonată din Manresa, un oraș din centrul Cataloniei . La un moment dat, ea a urmărit un băiat până într-un loc retras. Acolo, se aflau alți bărbați care o așteaptau. După ce a violat-o, tânărul și-a invitat prietenii să facă același lucru, spunându-le: „acum este rândul tău, dar 15 minute, nu mai mult” . Victima din proces a spus că a fost drogată intenționat și își amintește puțin despre cele întâmplate . Mai mult, s-a constatat că atacatorii erau conștienți de faptul că fata era minoră .

O operaţie pe creier efectuată într-un spital din Texas a fost transmisă în direct pe Facebook / VIDEO

De asemenea, ținând cont de nemulțumirea cauzată de o hotărâre similară din 2016,  o revizuire a legii este în curs de desfășurare , dar , în ciuda acestui fapt, instanța catalană a condamnat doar cinci dintre cei șase inculpați la pedepsa cu închisoarea între 10 și 12 ani și nu de 15-20 cât este violență sexuală. Al șaselea a fost achitat pentru că nu a comis crima. Prin urmare, noi proteste au izbucnit în Spania prin asociații de apărare a drepturilor femeilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.