Spania, furtuna de zăpadă „Filomena” a provocat trei morți: cea mai gravă furtună din ultimii 50 de ani

Furtuna de zăpadă Filomena din Spania pune țara în genunchi. Până în prezent trei persoane și-au pierdut viața- două târâte de apă în Malaga și una blocată sub zăpada din Madrid – sute de șoferi au fost blocați în jurul capitalei, aeroportul Barajas a fost închis și liniile de cale ferată au fost suspendate. Însă, conform autorităților, cel mai rău trebuie să vină, deoarece se așteaptă mai multă ninsoare.

În Madrid, zăpada a căzut de ieri și a lăsat multe case din comunitate fără apă, electricitate și încălzire, în timp ce temperatura exterioară este sub zero. Comunitatea de Madrid, acoperită de un strat de zăpadă nemaivăzut de o jumătate de secol, a închis toate școlile de toate nivelurile până marți și, temându-se că temperaturile ar putea scădea la -12 grade, guvernatorul Isabel Diaz Ayus a dispus oficialilor Comunității lasă lucreze de acasă până la o nouă notificare.

Citește și Indonezia, avionul care a decolat din Jakarta s-a prăbușit: 62 de persoane la bord, „rămășițe umane găsite în mare”

În capitală, 33 de litri de zăpadă au căzut pe metru pătrat în 24 de ore, dar Filomena – cea mai grea zăpadă din 1971 – pune și restul țării în dificultate, unde cinci regiuni (Aragon, Castilla-La Mancha, Catalonia, Madrid și Valencia) au fost plasate în  stare de alarmă. „Evitați călătoriile și urmați instrucțiunile serviciilor de urgență. Fiți foarte atenți în fața furtunii “, a scris pe Twitter premierul Pedro Sanchez, lăudând munca” profesioniștilor care încearcă să ajute oamenii blocați în zăpadă “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.