Spania, fulgi de plastic căzuți din cer: teoria conspirației

Furtuna Filomena a pus Spania în genunchi cu multă zăpada care a invadat cele mai multe zone ale țării. Dar negatorii ( de data aceasta nu de Covid ci de zăpadă) nu cred în fenomenul meteo. După unii, fulgii căzuți din cer nu sunt altceva decât plastic .

Negatorilor au ajuns să creadă că , chiar și în conspirațiile fenomenelor meteorologice. Așa s-a întâmplat în Spania în urma furtunii de zăpadă numită Filomena , care a provocat pagube serioase în multe zone ale țării. Un videoclip cu o femeie care făcea un experiment a devenit viral pe rețelele de socializare .

Teoreticiana conspirației face un bulgăre de zăpadă și aprinde o brichetă , dar acesta nu se topește, ci se înnegrește și degajă un miros urât, similar cu cel al plasticului ars. De aici teoria că nu este zăpadă, ci plastic produs de cei puternici pentru a inunda Europa. Mulți din Spania au urmat exemplul femeii, reproducând experimentul și publicând rezultatele.

Citește și Apa golfului a devenit roz: miroase a putred și mii de pești au murit. Ce s-a întâmplat?

Un utilizator, după ce videoclipul a devenit viral, a intervenit pentru a explica de ce zăpada devine neagră în contact cu flacăra și nu se topește. ” Negru este carbonul hidrocarburilor ușoare. Și  bulgărele de zăpadă  nu se topește datorită unui efect foarte similar cu efectul Leidenfrost pe suprafețe. Primul strat de zăpadă sublimează și formează un film de vapori care respinge căldura ” , a scris el.

O teorie confirmată de experți. Mar Gomez , doctor în fizică și meteorolog, a subliniat pe Twitter că atunci când zăpada este supusă oricărei flăcări nu se topește, ci se transformă direct în gaz . Mirosul de „plastic ars”, pe de altă parte, ar proveni din faptul că, combustibilul brichetei nu arde complet. Deoarece conține conține impurități, în plus, formează funingine .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.