Spania din nou în alertă sanitară: noi cazuri de listerioză în produsele din carne

Junta de Andalucía a anunțat o nouă alertă de sănătate pentru listerioză în carnea unui alt brand. Sabores de Paterna este brandul analizat i care a rezultat pozitiv, potrivit celor confirmate la o conferință de presă. Producția a fost suspendată și carnea contaminată a fost blocată. Deocamdată, sunt implicate orașele Huelva, Cadiz, Malaga și Madrid.

Potrivit Consiliului de Sănătate din Andaluzia, produsul a fost distribuit la Huelva, Cadiz, Malaga și Madrid.

Potrivit lui Jesús Aguirre, ministrul sănătății Consiliului,  Madrid a anunțat un alt caz de contaminare la spitalul din Móstoles pe 30 august. Este vorba despre un băiat în vârstă de 14 ani din spitalul din Móstoles, care a avut listerioză după ce a mâncat un sandviș cu carne Sabores de Paterna în orașul Conil. În cadrul acestui focar, 45 de persoane au fost spitalizate, a informat și José Miguel Cisneros. În aceeași conferință de presă, a fost dezvăluit și un alt  caz de listerioză, cauzat de consumul de carne „La Mechá”.

Avea de gând să-și vândă fiica de 3 zile cu 5.000 de euro: ” Nu ne putem permite să o creștem”

Producția la fabrica din Cadiz a fost blocată din cauza alertei de pe 15 august. Așa cum autoritățile au comunicat deja, listeria este un agent patogen aproape inofensiv pentru majoritatea oamenilor sănătoși, dar poate fi letal pentru cei cu sistem imunitar slăbit și pentru copiii gestativi. De fapt, pe 6 septembrie, a avut loc al șaptelea avort cauzat de acest agent patogen.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.