Spania, cresc cazurile de coronavirus: alte 70 de mii de persoane în carantină

Din păcate, virusul încă mai circulă și nu s-a încheiat așa cum spun unii : autoritățile din Galicia, o regiune din nord-vestul Spaniei, au impus blocarea asupra a aproximativ 70 de mii de persoane din cauza unei creșteri în cazurile de coronavirus. O măsură similară a fost luată ieri în Catalunya, care a impus izolarea a 200 de mii de persoane în provincia Segria.

Potrivit presei spaniole, cele aproximativ 70 de mii de persoane care locuiesc în La Marina, un oraș de-a lungul coastei din provincia Lugo, nu vor putea părăsi zona de la miezul nopții de astăzi până vineri viitoare sau cu două zile înainte de alegerile regionale, din cauza unui focar de Covid-19. Doar persoanele care trebuie să călătorească din necesitate vor putea părăsi locația.

În Catalonia 200.000 de oameni au intrat în carantină

Ministrul regional al Sănătății, Jesus Vazquez Almuina, a explicat că noile focare sunt legate de activitățile unor baruri din zonă. În prezent, în Galicia există 258 de cazuri, dintre care 117 sunt în Lugo.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.