Spania, cazul copiilor cu sindrom vârcolac

În Spania, problemele continuă pentru acei copii, cărora li s-a administrat în urmă cu aproape un an și jumătate un medicament pentru protejarea stomacului, contaminat cu minoxidil, acesta din urmă utilizat în tratamentul alopeciei.

Cazul datează din perioada de vară a anului trecut , când faptul raportat de El Pais , a făcut înconjurul lumii. Rezumând pe scurt povestea: copiilor li s-a administrat un inhibitor de protoni, în special omeprazolul , un medicament utilizat frecvent în tratamentul refluxului gastroesofagian , dar și în tratamentul pacienților cu ulcer cauzat de Helicobacter pylori.

Din păcate ca lotul de medicament administrat copiilor sub 14 ani a fost, conform AEMPS , Agentia Spaniola pentru Medicamente si Produse de Sanatate a fost contaminat cu minoxidil , un medicament care este utilizat pentru tratamentul alopeciei . Rezultatul: copiii s-au trezit luptându-se cu o creștere anormală a părului pe tot corpul, cauzată de o hipertricoză , numită și „Sindromul vârcolacului”.

Citește și Covid, „o apă de gură poate reduce încărcătura virală cu 99%”: ultimele teste sunt încurajatoare

Acum, la un an și jumătate de la începutul poveștii, au existat evoluții, așa cum a raportat agenția Efe , potrivit căreia Curtea de la Torrelavega , din Cantabria, a primit o scrisoare semnată de reprezentantul legal al unor părinți în care este a solicitat avizul expertului de către medicul legist.

Potrivit celor raportate în scrisoarea trimisă instanței, unii copii, despre care ne amintim că cei  interesați erau inițial de 17 ani, încă se luptă cu creșterea anormală a părului.  Acest lucru în ciuda tratamentului la care au fost supuși imediat după descoperirea contaminării medicamentului, care a fost ulterior retras de pe piață.

Medicament care, conform celor raportate de El Pais, fusese importat din India , de o companie spaniolă, mai exact din Malaga . Și întrucât, în ciuda plângerilor imediate ale părinților, nu există nicio urmă a procesului. Copiii  trebuie să se confrunte nu numai cu o boală cauzată de lipsa de experiență din partea celor care au trebuit să controleze comercializarea unui medicament importat, dar mai ales trebuie să se ocupe de implicațiile psihologice pe care le-a cauzat toate acestea.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://elpais.com/
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.