Spălați puiul înainte de a-l găti? NU o mai faceți! ”Bacteriile se răspândesc mai ușor”

Puiul nu trebuie spălat înainte de a fi gătit pentru a preveni răspândirea bacteriilor în bucătărie.

Acest lucru a fost declarat de un raport al Departamentului SUA pentru Agricultură și Universitatea de Stat din Carolina de Nord, care a dezvăluit, de asemenea, cinci trucuri pentru a minimiza riscurile. Carnea de pui, spun specialiștii în raport, este adesea contaminată cu bacterii periculoase precum Salmonella sau Campylobacter. Pentru a verifica utilitatea spălării, au fost recrutate 300 de persoane care au trebuit să pregătească o masă de pui și salată, împărțite în două grupuri. Primul a primit instrucțiuni despre cum să gătești în siguranță puiul, inclusiv pe acela de a nu-l spăla, în timp ce celălalt nu avea indicații.

93% dintre cei care au primit instrucțiunile nu au spălat carnea, care a fost tratată cu o formă non-periculoasă de Escherichia coli, în timp ce 61% dintre ceilalți au făcut-o.

Citește și Facebook a ștres fraza „Este gratuit” de pe pagina de înregistrare: va trebui să-l plătim?

 În 26% din cazurile din grupa a doua, bacteriile au fost găsite în salată, precum și în chiuvetă și în ustensilele de bucătărie.

”Chiar și atunci când credeți că ați curățat totul în mod eficient,  după spălarea puiului – a comentat Mindy Brashears, unul dintre autori -, studiul arată că bacteriile, oricât de dăunătoare sănătății, se pot răspândi cu ușurință pe alte suprafețe și alimente”. Studiul a dezvăluit cinci sugestii pentru a evita contaminarea în timpul pregătirii puiului și urmați o dietă corectă:

*pregătiți carnea ultima, la sfârșit după legume și fructe;

*folosiți o placă de tăiere separată pentru carne;

*nu spala puiul;

*spălați-vă mâinile cel puțin 20 de secunde după manipularea cărnii;

*folosiți un termometru pentru a vă asigura că temperatura în care este gătită carnea atinge cel puțin 73 de grade .

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Linkedin, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.