Soțiile și copiii milițienilor ISIS: Mii dintre ei, în special copiii, trăiesc fără apă și electricitate într-o tabără de refugiați din Siria

Soțiile și copiii milițienilor ISIS: Mii dintre ei, în special copiii, trăiesc fără apă și electricitate într-o tabără de refugiați din Siria

În ultimele săptămâni, mai mulți jurnaliști au avut acces la tabăra de refugiați Al Hol din nord-estul Siriei. Al Hol este un domeniu foarte special: găzduiește aproximativ 70 de mii de oameni, inclusiv multe soții și foste soții ale luptătorilor Statului Islamic (sau ISIS), precum și copiii lor. Sunt persoane capturate și reținute începând cu 2015, când ISIS a început să piardă teritoriul din Siria și Irak și de atunci trăiesc pe câmp în condiții foarte precare.

Existența și problemele Al Hol sunt cunoscute de mult timp de organizațiile internaționale care operează în Siria, dar domeniul a revenit să vorbească după începerea operațiunii turcești din nord-estul Siriei.

Doi frați nevoiți să sape morminte pentru bani, după ce au fugit de Isis

În prezent tabăra este condusă de miliția Forțelor Democrate Siriene (SDF), coaliția anti-ISIS compusă din kurzi și arabi: problema este că FDS părăsesc progresiv părți ale teritoriilor din nord-estul Siriei din cauza operațiunilor militare turcești și a urmat armistițiile negociate de Turcia mai întâi cu Statele Unite și apoi cu Rusia . Teama este că o posibilă predare a taberei – de la SDF la forțele regimului Assad sau la cei aliați cu Turcia – ar putea pune în pericol siguranța miilor de oameni care locuiesc acolo.

Nu există apă curentă sau electricitate în tabără și mai multe persoane supraviețuiesc datorită ajutorului umanitar distribuit de unele organizații internaționale mari.

„Aproape fiecare copil pe care l-am întâlnit era slab până la os, cu o burtă umflată, o tuse profundă și o privire goală. Mulți transportau bidoane de apă mai mari decât ei înșiși sub soarele înfiorător “, a declarat Letta Tyler, cercetător al ONG-ului Humans Right Watch, care a vizitat tabăra Al Hol în iunie publicației Washington Post . Potrivit Comitetului American de Salvare Internațională, între decembrie 2018 și septembrie 2019, aproximativ 340 de copii au murit în Al Hol, cei mai mulți din cauza bolilor tratabile, cum ar fi diareea sau malnutriția.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.