Somon: 10 motive valide pentru a nu-l consuma

Somonul provenit din crescătoriile intensive sunt cu adevărat sănătoase și sigure pentru pentru corpul nostru?

Somonul de crescătorie ar putea fi expus substanțelor toxice și metalelor grele, precum și hrana îmbogățită cu coloranți sau subproduse de origine animală. În plus, consumul de somon de către femeile însărcinate ar putea pune în pericol dezvoltarea creierului copilului.

Iată câteva puncte care merită studiate în continuare:

1) Creșterea intensivă

După cum explică puresalmon.org, fermele de somon intensive consumă o cantitate imensă de deșeuri biologice, organice și anorganice. În fundul bazinelor ar fi depozitate tone de deșeuri, excremente și substanțe reziduale. După cum subliniază Alexandra Morton, rețelele nu vor fi curățate niciodată. Ar fi ca și cum nu ai schimba  niciodată letiera  pisicii tale. Pe scurt, în crescătoriile intensive condițiile igienice nu ar fi deloc perfecte.

2) Agenți patogeni

Condițiile igienice precare ale fermelor intensive de somon ar conduce la o răspândire mai mare a agenților patogeni, la supermarketuri și pe mesele noastre. În acest sens, este interesant să citim un articol științific publicat în Biblioteca Națională de Medicină a SUA privind evoluția agenților patogeni în agricultura intensivă din Finlanda. Informații suplimentare într-un document al EFSA.

3) Dioxina

Un om de știință american, după ce a studiat toxinele din somonul de crescătorie, a declarat presei că toți ar trebui să ne ferim să mănâncăm somonul ca de ciumă. Studiul în cauză a fost publicat în știință și poartă titlul de “Evaluare globală a contaminanților organici în salmonii de crescătorie”. Aici veți găsi un studiu interesant privind contaminarea cu dioxină a somonului de crescătorie, în special referitor la somonul din Atlantic.

4) Coloranți

Potrivit  News Natural, 95% din somonul de Atlantic vândut în magazinele alimentare ar proveni din crescătorii, iar marea majoritate ar fi fost supus unui colorant artificial pentru a face mai asemănătoare ca aspect cu somon sălbatic. Coloranții ar fi adăugați direct în hrana dat somonului . Alte confirmări privind utilizarea conloranților artificiali au fost demonstrate în Pure Salmon Campaign.

Cum a murit un tânăr după ce i-a explodat țigara electronică în față

5) Pesticide

În 2013, Norvegia ar fi obținut consimțământul Uniunii Europene de a crește doza de endosulfan în harana destinate somonului de crescătorie. Este un pesticid interzis în multe părți ale lumii, din cauza pericolului pentru sănătatea umană. Mai multe informații despre endosulfan. Aici, un studiu privind cazul Norvegiei.

6) Hrana

Hrana acordată somonului este într-adevăr sigură și potrivită pentru specia lor? Potrivit rapoartelor publicate de Render Magazine, în unele cazuri hrana pentru somon de crescătorie ar putea conține proteine ​​derivate din subproduse de origine animală.

7) Animale marine

Crescătoriile intensive de somon pun în pericol supraviețuirea unor animale marine, cum ar fi focile, păsările și leii de mare, care riscă adesea să fie prinși în plasele care delimitează crescătoriile. În Canada cele mai masive fenomene ar fi leii marine, după cum a raportat Vancouver Sun.

8) Sustenabilitate

Consumul de somon  este un lux care afectează doar o mică parte din populația lumii. Producția de somon de crescătorie nu ar fi viabilă, deoarece se consumă mai mult pește decât ar exista.  Mai multe informații despre Seafood Watch.

9) Extincția

Somonul sălbatic ar fi supus unui pescuit din ce în ce mai intens, ceea ce ar duce acest specimen pe cale de dispariție. Un studiu științific efectuat la Departamentul de Biologie al Universității Dalhousle făcut legătura dintre impactul reproducerii intensive asupra dispariției progresive a somonului sălbatic în zonele în care sunt prezente.

Consuma 13.000 de calorii pe zi pentru a-i face pe plac iubitului ei

10) Deteriorarea creierului

Medicii norvegieni sfătuiesc femeile însărcinate să nu consume somon de crescătorie. Datorită conținutului ridicat de toxine considerate periculoase poate afecta dezvoltarea creierului copiilor. Dr. Anne-Lise Bjorke , pentru această delarație și-ar fi pus cariera într-un risc serios . Claudette Bethune, toxicolog, a fost concediată de guvernul norvegian pentru că a încercat să avertizeze consumatorii cu privire la nivelurile ridicate de cadmiu în somon.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.