Soleimani, înmormântarea a fost amânată: 40 de morți și 213 răniți

Autoritățile iraniene au amânat înmormântarea generalului Qassem Soleimani în orașul său natal din Kerman din motive de securitate publică, după ce cel puțin 40 de persoane au murit și alte 213 au fost rănite în în timpul ceremoniei, raportează presa locală.

Milioane de oameni au participat  la înmormântare: acum victimele sunt 40 de morți și 213 de răniți. Între timp, secretarul Consiliului, contraamiralul Ali Samkhani, citat de Farsnews, a anunțat că „13 scenarii au fost evaluate în Consiliul Suprem de Securitate Națională pentru răzbunarea Iranului după asasinarea generalului Soleimani și, de asemenea, și cel mai slab dintre acestea va fi un coșmar istoric pentru SUA “.

Citește și  Un copil de 2 ani a murit după ce o mobilă Ikea a căzut peste el: recompensă de 46 de milioane de dolari

Moartea mai multor participanți la ceremonie a fost confirmată la televiziunea de stat iraniană de către managerul serviciilor naționale de urgență, Pir Hossein Koolivand. Unele imagini lansate online arată scene de panică cu oameni morți și răniți.

UPDATE:  Numărul victimelor în cadrul ceremoniei de înmormântare a generalului Qassem Soleimani în orașul său natal din Kerman, sud-estul Teheranului, a crescut la cel puțin 56. Răniții sunt peste 200, inclusiv unii se află în condiții grave. Prin urmare, bilațul victimelor ar putea crește, raportează media locală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.