Soc in WWF, paznicii din parcul Salonga acuzati de violuri in grup impotriva femeilor insarcinate

Soc in WWF, paznicii din parcul Salonga acuzati de violuri in grup impotriva femeilor insarcinate

Unii paznici din Salonga, parcul național co-gestionat de WWF în Republica Democratică Congo, au comis violuri în grup împotriva femeilor însărcinate, au ucis un sătean și au torturat alte persoane. Acesta este rezultatul unui raport nepublicat, deținut de Buzzfeed. În plus, ONG-ul internațional pentru protecția mediului ar fi încercat să acopere concluziile anchetei.

 

WWF se apără și asigură că presupusii făptași au fost suspendați și așteaptă procesul

 

Acesta este rezultatul unui sondaj BuzzFeed publicat în ultimele zile. Potrivit  site-ului de știri din SUA, WWF ar fi încercat să acopere rezultatele anchetei. Dovezile au fost colectate într-un raport întocmit de un grup de avocați, activiști, funcționari și angajați ai aceluiași WWF. Dosarul cu mărturiile violenței a fost prezentat în martie 2019, dar nu a fost încă făcut public.

 

Potrivit procuraturii, unii gardieni din Salonga, însărcinați cu prevenirea braconajului în cea mai mare rezervație naturală din Africa, sunt vinovați de infracțiuni îngrozitoare. Anchetatorii au sosit în Republica Democrată Congo în primăvara anului 2018, după plângerile de violuri, crimă și tortură desfășurate de parchezi.

 

Ancheta – din care BuzzFeed a intrat în posesia unui exemplar – arată că patru femei au fost violate de către paznici. Una dintre victime era însărcinată și, din cauza atacului, a început să sângereze atât de mult încât a trebuit să fie internată la o clinică locală unde, câteva zile mai târziu, a avortat.

 

O altă femeie – continuă raportul – a cerut gardienilor să “o cruțeze pentru că era însărcinată în  6 luni “. Soțul a spus că a fost martorul violului și a fost bătut de paznici. Un funcționar din parcul Salonga, conștient de violență, a promis că va reține din salariile paznicilor pentru a compensa familiile, dar nu au văzut nici o compensație.

 

Te-ar putea interesa și Aligatori drogati in Tennessee? Da, absorb metanfetamina din rauri

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.