Șoc în Germania: 11.000 de păsări moarte, se teme o boală necunoscută

Mii de păsări au fost găsite bolnave sau moarte în ultimele două săptămâni în Germania, ridicând alarma în rândul oamenilor de știință și al grupurilor de conservare a animalelor sălbatice care au început cercetările pentru a afla cauza. Există peste 11.000 de cazuri înregistrate: cea mai mare parte se referă la pițigoii albaștri  și sunt concentrate în vestul Germaniei, după cum a raportat asociația germană Nabu, relansată de The Guardian.

Potrivit raportului Nabu, printre simptomele bolilor aviare se numără problemele respiratorii, pierderea poftei de mâncare și inerția. Asociația germană a solicitat încetarea alimentării sau furnizarea apei păsărilor pentru a reduce transmiterea infecției.

Rezultatele primului test efectuat pe probe moarte au descoperit o infecție bacteriană (suttonella ornithocola), cunoscută în Regatul Unit încă din anii nouăzeci. Infecția a fost înregistrată în Germania în 2018. Rezultatele testelor suplimentare vor fi confirmate în zilele următoare. În prezent, nu există nicio știre ca boala să fi afectat alte animale, în afară de păsări.

OMS: „Coronavirusul s-a născut din lilieci, nu a fost nici manipulat și nici construit în laborator”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.