Șoc în Belgia! O fetiță de 3 ani a murit de Covid: este cea mai tânără victimă. „Nimeni nu este imun”

„Nimeni nu este imun” la coronavirus. Cu aceste cuvinte, purtătorul de cuvânt inter-federal belgian Boudewijn Catry a vorbit despre cea mai tânără victimă din țară de la începutul pandemiei, o fetiță de 3 ani, a cărei moarte a fost comunicată ieri împreună cu cea a unei alte tinere în vârstă  de 18 ani.

„O veste care ne întristează profund atât ca oameni de știință cât  și ca părinți”, a comentat el. În măsura în care boala afectează toate grupele de vârstă, aceasta este mai accentuată în rândul populației active, ceea ce reprezintă 85% din cazurile diagnosticate săptămâna trecută.

Decesele de Covid-19 în rândul tinerilor rămân excepționale și sunt adesea legate de alți factori. Dar centrul de criză din Bruxelles vrea să folosească acest exemplu tragic pentru ca toată lumea, tineri și bătrâni: „Este necesar ca pierderea acestor doi tineri și a celorlalte 9810 victime ale lui Covid să ne aducă cu picioarele pe pământ. Virusul este încă aici, iar noi nu putem să ne reducem atenția “, a declarat purtătorul de cuvânt.

Coronavirus, apel din Belgia pentru a evita risipa: „Mâncați cartofi prăjiți de două ori pe săptămână”

«Tendința ascendentă nu s-a oprit . Este de maximă importanță oprirea ei cât mai curând posibil “, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităților din domeniul sănătății, potrivit site-ului ziarului Le Soir.

Catry a adăugat că numărul de decese din Belgia a crescut cu o medie de trei pe zi . „Nimeni nu este imun” la virus, a spus el. “Profit de acest moment pentru a trimite cele mai profunde condoleanțe familiei”, a declarat expertul Baudewijn Catry,  presei locale. De când a început focarul, în Belgia au fost diagnosticate 64.847 de cazuri, dor 416 numai luni. Cel mai mare număr de cazuri provin din Anvers. Numărul total de decese este de 9.812. În martie, din nou datorită coronavirusului, o altă fetiță de numai 12  ani a murit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.