Șobolanul super-erou! A câștigat medalia de aur pentru vitejie: a dezgropat 39 de mine antipersonal ( video )

Asociația britanică pentru drepturile animalelor, PDSA, a acordat medalia de aur pentru vitejie lui Magawa, unui șobolan african uriaș, pentru „curajul său de a salva vieți . Șobolanul, de fapt, are o carieră ca un super-erou autentic: a găsit 39 de mine antipersonal și 28 de piese de artilerie neexplodate în Cambodgia, curățând  bombe în peste 141 de mii de metri pătrați, echivalentul a 20 de terenuri de fotbal. Acum, lucrarea lăudabilă a lui Magawa a fost recunoscută oficial de PDSA cu o mică medalie care a fost atârnată la gâtul rozătoarei.

Citește și Un șobolan uriaș iese din canalizare după o furtună: fotografia devine virală, dar care este adevărul?

Șoarecele în vârstă de șapte ani a fost antrenat de organizația caritabilă belgiană Apopo , o asociație cu sediul în Tanzania care de-a lungul anilor s-a specializat în instruirea așa-numitelor HeroRAT, șoareci capabili să descopere prezența minelor terestre. Animalele urmează un antrenament de un an, după care li se eliberează un certificat. Potrivit lui Apopo, Magawa – născut și crescut în Tanzania – cântărește 1,2 kilograme și are o lungime de 70 de centimetri. Deși este mult mai mare decât multe alte specii de șobolani, este suficient de mic  și ușor pentru a nu declanșa mina dacă calcă pe ea.

La fel ca toate celelalte HeroRAT-uri, Magawa a fost antrenat să miroase un compus chimic din interiorul explozivilor: rozătoarea este, prin urmare, capabilă să ignore „resturile” metalice și să găsească foarte repede doar minele neexplodate. Odată ce a găsit un exploziv, Magawa zgârie suprafața, alertând astfel echipa pentru a dezamorsa bomba. Șobolanul poate căuta o zonă de dimensiunea unui teren de tenis în doar 20 de minute. Potrivit lui Apopo, pentru o persoană cu un detector de metale ar fi nevoie nu mai puțin de trei sau patru zile pentru a inspecta cu atenție o zonă similară.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.