Siria, un copil moare în fiecare zi: 36 de victime nevinovate din decembrie până astăzi

Nu a fost o zi în Siria fără ca părinții să nu-și jelească pierderea unui copil. Din decembrie trecut, 36 de copii au fost uciși în escaladarea violențelor în nord-vestul țării Orientului Mijlociu. În provincia Idlib, noul an a început cu aceeași viață cotidiană tragică cu care s-a încheiat anul 2019. În primele zile ale lunii ianuarie, 9 copii și-au pierdut viața : un echilibru dramatic care se înrăutățește în fiecare zi.

Sâmbătă, cu doar 24 de ore înainte de intrarea în vigoare a încetării focului stabilit de Rusia și Turcia , aviația și artileria guvernamentală au lovit mai multe orașe din provincia de nord-vest și Idlib . În timp ce atenția lumii este în altă parte, în Siria au loc adevărate masacre. Atacurile de sâmbătă, 11 ianuarie, au provocat moartea a 20 de civili, dintre care aproape jumătate erau copii.

Citește și Siria, fetița siriană care confundă aparatul de fotografiat cu o armă și „se predă” în fața reporterului

În Binnish, un oraș din Idlib, bombele au căzut  pe o piață provocând un adevărat  masacru. Sub pătura groasă de fum provocată de explozii trupurile sângeroase ale mai multor copii au fost scoase, pe fondul țipetelor și disperarii supraviețuitorilor.

Printre victime  trei surori minore:  Maram, Maha și Shahd Khaled al-Sheikh, ucise împreună cu bunica lor.

Sursa foto: Înmormântarea unuia dintre copiii uciși sâmbătă, 11 ianuarie în Binnish, în nord-vestul Siriei (Gettyimages)

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.