Siria, Turcia bombardează kurzii: deja 60 de mii de strămutați. Erdogan șantajează UE asupra refugiaților

Siria, Turcia bombardează kurzii: deja 60 de mii de strămutați. Erdogan șantajează UE asupra refugiaților

Militarii kurzi au spus că au reușit să oprească un nou atac al Turciei. Între timp, președintele SUA, Donald Trump, a justificat transformarea împotriva kurzilor, până acum principalii protagoniști ai războiului ISIS din Siria: „Kurzii nu i-au ajutat pe americani în timpul celui de-al doilea război mondial. Nu ne-au ajutat în Normandia, de exemplu. ” Între timp lupta continuă. Și odată cu el cresc și numărul persoanelor strămutate.

Siria, armata americană a luat în custodie doi britanici aparținând al ISIS

Deja peste 60 de mii de persoane sunt strămutate în Siria în mai puțin de 24 de ore, ca urmare a lansării ieri a ofensivei militare a Turciei împotriva unei miliție kurde din nord-estul Siriei, a declarat observatorul sirian pentru drepturile omului :

“Începând de miercuri, peste 60 de mii de oameni au fost nevoiți să se deplaseze, fugind din zonele de frontieră cu Turcia, în special zonele Ras al-Ain și Derbassiye”, a informat Observatorul, subliniind că strămutații se îndreaptă către mai multe teritorii spre est, spre orașul Hassake.

Cel puțin doi civili, unul dintre ei fiind un copil în vârstă de 9 luni , au fost uciși în provincia de frontieră din Turcia, Sanliurfa, de rachetele și obuzele trase  în zonele controlate de kurzi din nordul Siriei, ca răspuns la ofensiva militară lansată ieri din Ankara. Numărul total de răniți  a crescut astfel la cel puțin 46, potrivit prefecturii locale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.