Siria: Turcia a bombardat un convoi umanitar: cel puțin nouă morți

De câteva zile stabilitatea internațională a fost tulburată de avansul turc în Siria iar planurile președintelui Erdogan sunt clare. Confirmarea vine din bombardarea locațiilor americane din zona Kobane care, potrivit unor surse, a fost destinată să trimită un semnal puternic Statelor Unite ale Americii despre prezența trupelor militare în Siria. Turcia continuă  avansul: armata Ankarei a cucerit orașul Tel Abyad și Ras al-Ain , în cazul în care într -unul dintre raiduri un convoi au fost umanitar, civil și jurnaliști străini. În acest moment, există puține certitudini cu privire la numărul victimelor, ceea ce este sigur este că Erdogan nu se va opri. După cum a spus el însuși, avansul turc nu se va calma și va avansa cu aproximativ 30-35 km pentru a continua atacul împotriva kurzilor.

Activista pentru drepturile femeilor din Siria a fost ucisă cu sânge rece: ”Criminali plătiți de Turcia”

Conform rapoartelor din ultimele ore, cel puțin doi reporteri au fost uciși și alți șase răniți. Potrivit altor surse, victimele se aflau într-un autobuz de -a lungul drumului dintre Qamishli, când au fost loviți de raidurile turcești. Cele două victime sunt un jurnalist kurd și un reporter străin  încă neidentificat. Există rapoarte despre alți doi jurnaliști străini uciși în același raid, dar, în acest moment, nu există confirmări.

Un copil de 9 ani s-a spânzurat după ce a fost hărțuit la școală: ”Sirianule, întoarce-te în țara ta ”

Observatorul drepturilor omului din Siria vorbește despre 26 de civili morți. În ultimele ore, Ministerul Apărării al Turciei a anunțatTwitter că forțele Ankara au preluat controlul M4, autostrada strategică din nord-estul Siriei, lângă care se presupune că au murit șase civili sirieni.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.