Siria, SUA condamnă torturile kurzilor: prizonieri torturați și cadavre mutilate

Cererile pentru investigarea crimelor de război cu privire la conduita luptătorilor folosiți de Turcia în Siria cresc din ce în ce mai mult.  Preocupările cu privire la comportamentul lor vin în urma unor videoclipuri noi în care se înfățișau luptători din Ankare care torturau prizonierii și mutilau cadavrele.

Videoclipul, care raportează atrocitățile comise în nordul Siriei și care circulă pe scară largă în regiunile kurde ale țării, declanșând temeri de noi lupte la fel cum se face ipoteza „încetării focului”.

Copilă de 14 ani drogată, abuzată și violată până la moarte

Un videoclip lansat la începutul acestei săptămâni de un grup susținut de Turcia arată un luptător kurd recent capturat târât de gât și amenințat cu decapitarea. Un altul arată trupurile lipsite de viață ale unor luptători kurzi, în timp ce au fost mutilați cu un cuțit și batjocorit de milițiile arabe, scrie The Gardian

Și SUA condamnă torturile kurzilor. Oficialii kurzi, împreună cu trimisul special al SUA pentru Siria, James Jeffrey, au exprimat o condamnare puternică pentru ceea ce apare în videoclipuri, descriindu-le drept „potențiale crime de război”. Aproximativ 170.000 de kurzi au fugit dintr-o zonă de luptă de -a lungul frontierei turcești, după o operațiune de o săptămână, care avea ca principal obiectiv „împingerea” în continuare a kurzilor în Siria.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.