Siria, raportul UNICEF: 1.106 copii uciși numai în 2018

Siria, raportul UNICEF: 1.106 copii uciși numai în 2018

Fondul Națiunilor Unite pentru Copii îndeamnă statele membre să își asume responsabilitatea și apoi lansează alarma: “Cifrele reale sunt probabil mult mai mari”

”În Siria, numai în 2018, 1.106 de copii au fost uciși : cel mai mare număr într-un singur an de la începutul războiului  în 2011.”

Acestea sunt numai numerele pe care ONU a fost în măsură să verifice , dar cifrele reale sunt probabil mult mai mari “, spune directorul general al UNICEF, Henrietta Fore.

UNICEF îndeamnă statele membre să-și asume responsabilitatea “pentru copiii care sunt cetățenii lor”.

Minele sunt  principala cauză a deceselor în rândul copiilor din Siria: anul trecut cei morți sau răniți de arme neexplodate au fost 434 de morți. 2018 a avut, de asemenea, 262 de atacuri asupra instituțiilor școlare și de sănătate ” – observă UNICEF – un nivel record”.

Conflictul Siria-Turcia, apelul micuței Eva: „Opriți acest război” VIDEO

Copiii sunt principalele victime ale războiului:

„Copiii și familiile în ”țara nimănui” continuă să trăiască în ca să uite“ – subliniază UNICEF – și „soarta copiilor«foreign fighters» rămâne neclară“.

În acest sens, UNICEF “îndeamnă statele membre să-și asume responsabilitatea pentru copiii care sunt cetățeni ai cetățenilor lor sau născuți din aceștia și să ia măsuri pentru a împiedica copiii să devină apatrizi”.

Gravă este  de asemenea, situația refugiaților din țările învecinate cu tterenul de război 2,6 milioane de copii care, „în ciuda sprijinul guvernelor gazdă, ONU și comunitatea internațională, trebuie să facă față provocărilor“, acceptând chiar și locul de muncă pentru copilul și căsătoriile timpurii, între sărăcie și lipsa  educației.

Trump: ”Erdogan, oprește-te sau voi distruge economia Turciei !”

Prin urmare, UNICEF își reînnoiește apelurile „tuturor părților implicate în conflict, precum și celor care au influență asupra lor, să acorde prioritate protecției tuturor copiilor“, „pentru un acces necondiționat și în condiții de siguranță pentru familiile nevoiașe și soluții durabile  și pe termen lung pentru cei care aleg să nu se mai întoarcă “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.