Siria, opt copii uciși și zeci răniți într-o tabără de persoane strămutate

Denunțul  Salvați Copiii.  Siria, opt copii uciși și zeci răniți într-o tabără de persoane strămutate.  Atacul asupra taberei de refugiați Qah din nordul Idlib

Cel puțin opt copii au fost uciși și zeci de răniți în atacul de aseară în tabăra de refugiați Qah din nordul Idlib, Siria, a confirmat de partenerul Ataa partenerul Salvați Copiii . Tabăra Qah, care adăpostește peste 800 de familii strămutate, a fost lovită de un atac care, potrivit Organizației Națiunilor Unite, și a ucis cel puțin 12 persoane, a declarat  Salvați Copiii într-o notă.

 

O asistenta s-a spânzurat în casa mamei sale: „Prea multe ore muncă a împiedicat-o să-și contruiască o familie”

Atacul a lovit unele părți ale taberei, unde se află copii, mame și noi-  născuți. : “Copiii și familiile din tabăra Qah au fugit de violență de mai multe ori și au găsit refugiu într-un loc care trebuia să fie în siguranță. Teama și șocul pe care l-au suferit în acest atac sunt de neimaginat. Este esențial ca populația civilă, în special copiii, să fie protejați. Ei sunt victimele nevinovate al unui război pe care tocmai l-au suferit ”, a declarat Sonia Kush, șeful Save the Children din Siria.

 

Cu acest atac, numărul copiilor uciși în zona Idlib crește  la 22 doar în luna noiembrie, a confirmat rețeaua Hurras, partenerul Salvați Copiii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.