Siria, ONG: ”Un copil a fost împușcat mortal de polițiștii de frontieră turci”

“Un copil a fost ucis de gloanțele trase de polițiștii de frontieră din Turcia de-a lungul graniței cu Siria”, a informat Observatorul Național al Drepturilor Omului din Siria, adăugând că cu aceeași ocazie o femeie și o altă fetiță au fost grav rănite. Uciderea copilului a avut loc în districtul Atimah, la vest de Idlib, în ​​zona de graniță din nord-vestul sirian. Aceasta este o zonă în care influența Turciei condusă de Recep Tayyip Erdoğan este foarte puternică și care de ani de zile desfășoară operațiuni pe teritoriile cu majoritate kurdă.

Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în Rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

Potrivit ONG-ului, băiețelul a fost ucis în timp ce împreună cu mama sa și alți civili, încerca să treacă ilegal frontiera cu Turcia pentru a scăpa de conflicte .

Conform raportului Observatorului Național pentru Drepturile Omului din Siria, odată ce copilul și ceilalți civili s-au apropiat de graniță, soldații turci de frontieră au deschis focul. Din 2011 (anul începerii războiului) și până în prezent, ONG-ul a înregistrat 450 de civili sirieni uciși de către gardienii Turciei. Printre aceștia, sunt și 79 de minori și 44 de femei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.